Hlavní obsah

Al Pacino bude Jack Kevorkian alias doktor Smrt

Novinky, Stanislav Dvořák

Dvě prvotřídní hvězdy, Al Pacino a Susan Sarandonová, dostaly role v připravovaném filmu o doktoru Jacku Kevorkianovi, známém jako doktor Smrt. Kevorkian je propagátorem eutanázie, kterou také sám prováděl a skončil ve vězení.

Foto: Reuters

Americký herec Al Pacino

Článek

Film se bude jmenovat You Dont Know Jack. Kevorkianova asistenta si zahraje John Goodman a aktivistku za legalizaci eutanazie Janet Goodovou Susan Sarandonová. Scénář napsal Adam Mazer volně podle knížky Between the Dying and the Dead: Dr. Jack Kevorkian’s Life and the Battle to Legalize Euthanasia.

Zvláštní je, že snímek i přes hvězdné obsazení zřejmě nepůjde do kin. Je označován jako televizní projekt z dílny HBO.

Přišel o práci i o svobodu, ale neustoupil

Jack Kevorkian je jednou z nejkontroverznějších postav současné Ameriky. Narodil se roku 1928, vystudoval medicínu v Michiganu a v osmdesátých letech publikoval jako lékař několik článků o eutanázii. V inzerátech pak nabízel svou asistenci při sebevraždě.

V roce 1991 mu stát odebral lékařskou licenci, to však Kevorkianovi nezabránilo v tom, aby pokračoval v provádění eutanázie. Podle svých slov pomohl zemřít 130 lidem, tvrdí ale, že konečný krok vždy udělali sami pacienti.

Přesto byl odsouzen za vraždu a mezi lety 1999 a 2007 seděl ve vězení. Před dvěma lety ho propustili za dobré chování a jednaosmdesátiletý Kevorkian opět veřejně vystupuje a propaguje eutanázii. Má také umělecké sklony, hraje jazz a maluje děsivé obrazy, které jsou k vidění zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám