Hlavní obsah

Lístky na Jacksonův pohřeb se losují, systém zkolaboval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Vstupenky na úterní rozloučení se zesnulým popovým zpěvákem Michaelem Jacksonem se budou losovat. K dispozici bude zdarma 17 500 lístků, z toho 11 000 přímo do arény Staples Centre v Los Angeles. Zájemci se mohou registrovat na stránce Staples. Ta se ale chvíli po vyhlášení zhroutila.

Článek

Během necelých dvou hodin se odehrálo 500 miliónů pokusů o spojení se serverem, ten takový nápor nevydržel a přestal fungovat. Zaměstnanci arény varovali, že kvůli zájmu fanoušků z celého světa se situace může opakovat. V sobotu dopoledne středoevropského času byly stránky v provozu.

Smuteční obřad začne v úterý 7. července v 19:00 SELČ. Do arény se bude prodávat 11 000 lístků, ostatní budou do nedaleké haly Nokia Theatre, kde lidé budou moci událost sledovat na velkých obrazovkách.

Televizní stanice CNN už spekuluje, že se obřad pravděpodobně stane celosvětovou událostí, podobně jako před 12 lety pohřeb princezny Diany, jejž na celém světě sledovalo 2,5 miliardy lidí.

Poslednímu rozloučení s "králem popu" zřejmě nebude předcházet smuteční procesí v ulicích Los Angeles. Tamní úřady se totiž obávají, že by událost přilákala davy, které by bylo obtížné zvládnout a chystají masivní bezpečnostní operaci. Kvůli pohřbu budou uzavřeny velké části Los Angeles.

Jackson zemřel minulý týden na zástavu srdce. V jeho domě se našlo množství léků. Proběhly už dvě pitvy, okolnosti smrti zatím nebyly zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám