Hlavní obsah

Zdeněk Šámal je novým generálním ředitelem Z 1

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpravodajská digitální televize Z 1 bude mít od středy nového generálního ředitele a člena představenstva. Stal se jím Zdeněk Šámal (43 let), který pracoval mj. jako ředitel zpravodajství České televize a poté jako šéf internetového zpravodajství Novy.

Foto: Archív, Právo

Zdeněk Šámal

Článek

Stávající šéf Z 1 Martin Mrnka přechází do dozorčí rady vlastníka licence na vysílání Z1, do akciové společnosti První zpravodajská. „Šámalovi přeji, aby se mu podařilo projekt televize Z 1 úspěšně protáhnout nelehkým obdobím ekonomické krize a propadu televizní inzerce,“ uvedl Mrnka.

Novinář a manažer Šámal, který v minulosti „rozjížděl“ několik televizí, např. na Slovensku úspěšnou zpravodajskou stanici TA 3, bude mít jako krizový manažer za úkol zlepšit ekonomiku televize, především zvýšit sledovanost a získat inzerci. Musí také dosáhnout co nejvyšší efektivnosti vložených financí vlastníka přitom zachovat kvalitu vysílání.

Na Z 1, jež začala vysílat právě před rokem v červnu 2008, se průměrně dívá denně cca 150 tisíc diváků, na veřejnoprávní zpravodajskou ČT 24 až 450 tisíc i více diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám