Hlavní obsah

Film Pařba v Las Vegas ovládl žebříčky ve Spojených státech

USA

Nejnavštěvovanějším filmem v severoamerických kinech o uplynulém víkendu byla komedie Pařba ve Vegas, za vstupenky na ni zaplatili diváci 33,4 miliónu dolarů (asi 639,4 miliónu Kč). Naděje svých tvůrců však tržbou 5,7 miliónu dolarů (asi 109 miliónů Kč) zklamala premiéra rodinné komedie Tak si představ s Eddiem Murphym v hlavní roli.

Článek

Příběh o divokém loučení se svobodou v americkém městě sázek a zábavy si za deset dní po uvedení vydělal přes sto miliónů dolarů. Odborníci navíc věří, že tržby Pařby v Las Vegas přesáhnou dvě stě miliónů dolarů.

Výroba snímku, obsazeného málo známými herci, přitom stála studio Warner Bros. pouze 31 miliónů dolarů (asi 594 miliónů Kč). Animovaná dobrodružná komedie z dílny studia Pixar Vzhůru do oblak bodovala v žebříčku návštěvnosti kin ve Spojených státech a Kanadě na druhém místě.

Dobrodružství postaršího prodejce balónků, který si splní celoživotní sen, když na svůj domek přiváže tisíce balónků a odletí s ním do divočiny Jižní Ameriky, vydělalo už 30,5 miliónu dolarů (asi 586 miliónů Kč).

S tržbou 25 miliónů dolarů (asi 481 miliónu Kč) skončil na třetím místě thriller o teroristickém útoku na metro Únos vlaku Pelham 123 s Denzelem Washingtonem a Johnem Travoltou. Snímek je remakem úspěšného akčního filmu z roku 1974.

Jen šesté místo a pětimiliónová tržba je pro producenty komedie Tak si představ.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám