Hlavní obsah

Depeche Mode přijedou v červnu a v lednu znovu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turné britských Depeche Mode nabralo poněkud kuriózní směr. Šest měsíců po koncertě 25. června 2009 na stadiónu Eden v Praze totiž přijedou do Prahy znovu a 14. ledna pro změnu koncertují v O2 Aréně.

Článek

Depeche Mode tvoří Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher. Za svoji osmadvacetiletou kariéru prodali více jak 75 miliónů kopií svých nahrávek. Jejich současné stadiónové turné odstartovalo v Izraeli, ale brzy ho pokazily vážné zdravotní problémy frontmana. Depeche Mode zrušili několik koncertů poté, co musel být zpěvák Dave Gahan odvezen do nemocnice. Lékaři mu našli rakovinu a operovali ho.

Depeche Mode aktuálně prezentují desku Sounds of the Universe. Před Vánocemi 2008 oznámili, že dokončili nahrávání a mixování nového alba a začátkem roku 2009 ji někdo vypustil na internet před oficiálním vydáním. Úniky údajně ostře střežených nahrávek slavných popových skupin jsou čím dál běžnější. Částečně snižují příjmy nahrávacích společností, ale nemají zase tak zničující dopad na prodejnost.

Vstupenky na koncert v červnu jsou vyprodané, na leden se začnou brzy prodávat v cenovém rozpětí 950 až 1500 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám