Hlavní obsah

Obnovení Faith No More hrají 17. srpna v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná skupina Faith No More se nedávno vrátila ke koncertování. Po několika evropských štacích se ke konci léta dočkají i čeští fanoušci. Na svých internetových stránkách Faith No More oznámili, že 17. srpna zahrají v Tesla aréně v Praze.

Článek

Faith No More byli jednou z nejdůležitějších skupin konce 20. století. Kritika velebila jejich nadžánrový přístup a časem se dostavil i masový úspěch. Jejich divoká hlučná hudba spojující heavy metal, punk, rap a funk byla velmi dobře přijímána i v ČR, kde rocková rádia hrála hity A Small Victory nebo Easy, původně z dílny soul-funkové skupiny Commodores. 

Zpěvák Mike Patton se po rozpadu Faith No More 1998 věnoval různým alternativním projektům, nicméně zájem publika o jeho sólovou tvorbu ochladl. Podobně se zachovali i další členové skupiny.

Nyní Faith No More plánují mohutný comeback, letní turné bude zahrnovat Velkou Británii, Rusko, Německo, Finsko, Polsko, Norsko, Švédsko, Itálii, Francii, Belgii, Nizozemsko, Maďarsko a ke konci i ČR. Vstupenky na koncert se zatím neprodávají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám