Hlavní obsah

Pedro Almodóvar a Penélope Cruzová představili v Cannes další film

Právo, Věra Míšková

Zasněžený trávník a obrovský vánoční strom se na slavné Croisette vyjímal pod pálícím sluncem tak, že ho nikdo nemohl přehlédnout. Davy lidí se zastavovaly a ucpávaly cestu do hotelu Carlton, kde herci Jim Carrey, Colin Firth a režisér Robert Zemeckis představovali vznikající film Christmas Carol (Vánoční koleda).

Foto: Reuters

Španělský režisér Pedro Almodóvar a herečka Penélope Cruzová uvedli včera na filmovém festivalu v Cannes svůj snímek Abrazos Rotos (Rozervaná objetí).

Článek

Natáčejí ho podle předlohy Charlese Dickense v 3D animaci, při níž herci hrají před plátnem a prostředí i jejich konečná podoba se dotvářejí na počítači. „Každá scéna je samostatné představení. Herec je sám jen s kamerou a není to nic snadného, protože při běžném natáčení člověku pomáhá jak prostředí, tak herečtí kolegové,“ řekl po krátké ukázce z filmu Jim Carrey, který hraje hlavní roli, a dokonce novinářům zazpíval jednu koledu.

Pedro a Penélope opět spolu 

Úterní ráno bylo v okolí festivalového paláce nezvykle živé: lidí, kteří na každém kroku zastavují s prosbou o lístek, bylo víc než jindy a každou uličkou spěchali novináři. To z obavy, aby jim nezavřeli sál, kde se promítal jeden z nejočekávanějších soutěžních filmů Abrazos Rotos (Rozervaná objetí) režiséra Pedra Almodóvara s Penélope Cruzovou.

A velký Pedro nezklamal: příběh lásky režiséra a herečky je sice o něco méně silný než film Vše o mé matce, ale přesto má hluboké city, dobrý příběh, přesvědčivé postavy i herce. „O ženách točím, protože jim rozumím, protože jsem jako hodně chlapců poválečné generace mezi nimi vyrůstal,“ řekl Almodóvar a dodal, že další generace mužů už je o čtyři centimetry větší. „Myslím tím od hlavy k patě,“ upřesnil s úsměvem.

Cruzová popřela zprávy, že se v Cannes otrávila jídlem, když na otázku, jak se cítí, odpověděla: „Už je to lepší, měla jsem chřipku, ale jen tu obyčejnou.“ Ke své čtvrté spolupráci s Almodóvarem řekla: „Tři měsíce před natáčením nám řekl všechno o postavách a o tom, jak je vidí, a při natáčení už jen chtěl, abychom se jimi stali.“

Reklama

Související témata:

Související články

Nový román Paula Coelha se odehrává v Cannes

Dvanáctý román brazilského spisovatele Paula Coelha nazvaný The Winner Stands Alone (Vítěz je sám) vyjde v češtině teprve na podzim, ale v některých zemích je...

Cannes praská ve švech a hvězdy jsou všude

O víkendu prošlo Cannes svou vlastní krizí. Městečko sice nafouklo rezervy pro 35 tisíc filmových profesionálů a více než 4 tisíce novinářů, ale když k nim...

Výběr článků

Načítám