Hlavní obsah

Popelka ukončila přenosy z newyorské Metropolitní opery

– New York
Právo, Radmila Hrdinová

Rossiniho opera La cenerentola (Popelka) ukončila letošní sezónu přenosů operních inscenací z Metropolitní opery v New Yorku MET Live in HD do sítě kinosálů po celém světě. V České republice letos sledovali operní přenosy diváci ve čtrnácti kinech třinácti měst.

Článek

Popelka potěšila především vynikajícím výkonem lotyšské mezzosopranistky Eliny Garanči, která oslnila diváky pražského Obecního domu při svém loňském recitálu.

V titulní roli zazářila svým lahodně znějícím měkkým hlasem, jenž lehce proplouval všemi koloraturami od krásných teplých hloubek po jiskřivé výšky bez slyšitelného přechodu mezi rejstříky.

Garanča je navíc i skvělá herečka, takže obdařila Popelku vtipem i něhou. Škoda že vedle sebe neměla reprezentativnějšího Prince. Lawrence Brownlee sice hlasově roli zvládal, divák mu však spíše uvěřil srdečnost sluhovského převleku než charisma šlechtice.

Garanča je navíc i skvělá herečka, takže obdařila Popelku vtipem i něhou. Škoda že vedle sebe neměla reprezentativnějšího Prince. Lawrence Brownlee sice hlasově roli zvládal, divák mu však spíše uvěřil srdečnost sluhovského převleku než charisma šlechtice. Uškodila mu i inscenace, v níž jeho malou postavu zbytečně zdůrazňovaly předimenzované kulisy.

Na představení Popelky se prodávaly vstupenky již na příští sezónu (a byl o ně velký zájem), jež přichystala reprezentativní výběr z italské a francouzské opery. Řada kin odměňuje po sezóně diváky vysíláním záznamů starších představení. 27. května to bude Gounodův Romeo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám