Hlavní obsah

Rammstein otřese na podzim pražskou O2 Arénou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Němečtí elektronicko-rockoví řezníci Rammstein zarachotí 25. listopadu v O2 Aréně v Praze. Měli by tu zahrát i songy ze své připravované novinky.

Článek

Skupina koncert oznámila na svých oficiálních internetových stránkách. Vstupenky se ještě neprodávají.

Velké podzimní turné začíná v Portugalsku 8. listopadu a končí v Německu před Vánocemi. Zahrnuje téměř třicet koncertů.

Skupina je u nás pro svůj brutální zvuk a bizarní hororovou show na koncertech velmi populární už od devadesátých let. Vydala desky jako Herzeleid, Sehnsucht, Mutter, Reise, Reise a Rosenrot. Má na kontě také několik DVD.

V Německu je Rammstein znám také svými chytrými, úchylně ironickými texty, plnými slovních hříček, které ale čeští fanoušci většinou moc neřeší. Rammstein je v tuzemsku brán především jako zvrhlá germánská show s říznými kytarovými riffy.

Rammsteim má díky své teutonské stylizaci řadu problémů, kvůli koženým uniformám a jiným bizarnostem si vysloužil i obvinění z fašismu, které skupina ještě sama rozdmýchala, když úmyslně použila ve videoklipu Stripped záběry německé filmařky Leni Riefenstahlové.

Ta byla za nacismu prokazatelně oblíbená u Hitlera i u Goebbelse a i když ve své autobiografii dobré vztahy s nacisty odmítá, nemohla popřít, že většinu velkolepých a drahých filmů (sjezd NSDAP, olympiáda) pro ně točila pouze ona.

Reklama

Výběr článků

Načítám