Hlavní obsah

Prahu vezme poprvé útokem proslulá elektronická Groove Armada

Novinky, Stanislav Dvořák

Do Prahy přijede 8. července jeden z nejznámějších elektronických souborů, britská Groove Armada. Jejich poměrně pestrá computerová směska soulu, funku, dubu, trip-hopu i rocku zazní v Incheba Aréně.

Článek

Jedná se o první koncert kompletní Groove Armady v České republice. Přiveze k nám hity jako Superstylin, I See You Baby a Purple Haze a nemá chybět ani bohatá světelná a laserová produkce.

Groove Armada patří k velké vlně britských elektronických skupin, které se rodily v devadesátých letech minulého století. Její základ tvoří Tom Findlay a Andy Cato. Spolupracovala s řadou známých zpěváků, zpěvaček, rapperů a hudebníků (Neneh Cherry, Nappy Roots, Fudge Dog, Mutya Buena, Richie Havens a další).

Za deset let existence vydala Groove Armada sedm oficiálních alb a nespočet remixů a kompilací. Už brzy by mělo vyjít nové LP, první singl z něj (Drop The Tough) už je k dispozici mimo jiné na stránkách Myspace.

Groove Armada má i zajímavý způsob šíření hudby. Jedná se o síť zvanou pass-along-paid-for (PAP4). Pracuje jako program založený na sdílení hudby, ale fanoušky nutí být aktivní. "Aby měli přístup ke druhé písni, museli poslat link ke stažení dvaceti různým lidem. Jakmile první song sdílelo zhruba dvě stě posluchačů a pak kolem dvou tisíc, člověk, který linky na začátku rozesílal, získal přístup k dalším písním," vysvětlil Jarda Hainzel z agentury 10:15.

Vstupenky ke stání jsou za 880 Kč v síti Ticketpro a online na www.ticketpro.cz. Vstupenku na Groove Armadu si také můžete zakoupit jako E-Ticket – vstupenku, kterou si jednoduše vytisknete sami. Vstupenky v prodeji také v síti Ticketportal. VIP vstupenky za 2500 Kč zahrnují speciální oddělený vchod, sledování koncertu z VIP sekce, privátní placený bar a welcome drink.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám