Hlavní obsah

Gipsy.cz odletěli na Eurosong odhodlaní

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skupina Gipsy.cz, která bude Českou republiku reprezentovat na letošní mezinárodní písničkové soutěži Eurovosion Song Contest, odletěla v sobotu ráno do Moskvy. Již v neděli absolvuje v ruské metropoli, dějišti soutěžního ročníku, první zkoušku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupina Gipsy.cz před odletem do Moskvy, kde bude Českou republiku reprezentovat na mezinárodní písničkové soutěži Eurovosion Song Contest.

Článek

S písničkou Aven Romale, kterou zpívá v angličtině a romštině, se nejprve představí 12. května v prvním semifinále. Mezi osmnácti účinkujícími vystoupí jako druhá.

"Pokud mám dobré informace, před semifinálovým kolem nás čekají tři generálky a jedna technická zvuková zkouška. Máme také zařízený pronájem tělocvičny, v níž budeme připravovat choreografii. Myslím si, že na prohlídku Moskvy nebudeme mít moc času,“ řekl Právu v sobotu těsně před odletem zpěvák Radoslav Banga.

"Naše choreografie pro kapelu složitá není, ale pro Radka bude náročná, protože to bude muset navíc uzpívat. Osobně mám pocit, že pohybových kreací bude mít v písničce poměrně dost. Jak jsem sledoval na internetu přípravu jiných kapel, nemají chopreografii až tak pohybově zákeřnou jako my,“ doplňuje kytarista Vojtěch Lavička.

Silná konkurence

Ze soupeřů poté, co několik jejich klipů již zhlédl, obavy nemá. "Muzika je srovnatelná, z toho strach nemám. Fakt ale je, že naši soupeři jsou většinou velmi sebevědomí na pódiu,“ dodává.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupina Gipsy.cz před odletem do Moskvy, kde bude Českou republiku reprezentovat na mezinárodní písničkové soutěži Eurovosion Song Contest.

Podle dosavadních poznatků se členům Gipsy.cz jeví být velmi silní Rusové, které bude reprezentovat Ukrajinka Anastasya Prikhodko s písní Mamo, dále Azerbajdžánci Aysel a Arash s písní Always i Švédka Malena Ernmanová se skladbou La Voix.

První semifinále se v Olympic Indoor Areně v Moskvě uskuteční 12. května, druhé o dva dny později a finále 16. května. Z každého semifinále postoupí devět nejlepších podle hlasování evropských televizních diváků. Do finále jsou přímo nasazeni francouzská zpěvačka Patricia Kaasová, Ruska Anastasya Prikhodko, Němci Alex Swings Oscar Sings!, Jade Ewen z Anglie a Soraya Arnelas ze Španělska. Klání bude v přímém přenosu vysílat Česká televize.

Reklama

Související témata:

Související články

Gipsy.cz: Eurosong je občas spíš šaškárna

Česká televize v pondělí v Praze oficiálně představila svého kandidáta do soutěže Eurosong, skupinu Gipsy.cz. "Je to občas spíše šaškárna," připustil na otázku...

Výběr článků

Načítám