Hlavní obsah

Na mezinárodní literární veletrh dorazí také hvězda sci-fi Lukjaněnko

Právo, František Cinger
Praha

Jubilejní, 15. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy, který se uskuteční od 14. do 17. května na holešovickém Výstavišti, má hlavní téma Evropa v literatuře – Literatura v Evropě.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Holešovické Výstaviště bude hostit 14.-17. května literární veletrh za účasti zástupců všech zemí Evropské unie.

Článek

„Program tak zohledňuje skutečnosti, že ČR předsedá Evropské unii,“ řekla novinářům ředitelka veletrhu Dana Kalinová. Zúčastní se všechny státy Evropské unie, také Chorvatsko a Turecko. Ústřední expozice patří Rusku, které představí bohatou nabídku knih a akcí. V čele delegace přijede světová hvězda sci-fi Sergej Lukjaněnko.

Výstava mimo jiné s úctou připomene pomoc Československa, které po Říjnové revoluci přijalo mnoho ruských exulantů. Mezi šedesátkou hostů se neztratí polská autorka Olga Tokarczuková, francouzský prozaik Christophe Donner ani holandský romanopisec Arnon Grunberg. Celý program je nabitý setkáními s českými a zahraničními autory.

Svou knihu bude v pátek 15. kvězna podepisovat i Václav Klaus. Nabídka 317 vystavovatelů z osmatřiceti zemí je doplněna už 8. ročníkem přehlídky filmových adaptací knih v kinech Ponrepo, Atlas, ve Francouzském institutu i na veletrhu.

Čtyřdenní vstupenka stojí 200 Kč, jednorázové vstupné bude od 50 do 120 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám