Hlavní obsah

Jamajčan Shaggy zazpívá v létě v pražských Modřanech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřicetiletý Orville Richard Burrell, známý pod přezdívkou Shaggy, je reggae a R & B zpěvák, který proslul svým hutným basem. Prosadil se začátkem devadesátých let díky hitu Oh Carolina. U nás vystoupí 21. července v pražském Freestyle Parku v Modřanech.

Článek

Burrell se narodil v Kingstonu na Jamajce roku 1968 a v dětství získal svou přezdívku Shaggy. Rodina se pak přestěhovala do USA a Shaggy šel k americkému námořnictvu, kde přežil i válku v zálivu jako účastník operace Pouštní bouře.

V roce 1993 si vypůjčil starou ska pecku Oh Carolina od Folks Brothers, trochu "opucoval" retro zvuk z šedesátých let a přidal svůj unikátní hlas - a hit byl na světě. Následovaly další známé písničky jako Boombastic, In the Summertime a It wasn´t me.

"Shaggyho fanoušky naladí svou energickou show předkapela United Flavour, jejichž moderní mix reggae, latina a hip hopu servírovaný charismatickou frontmankou Carmen a šesti zkušenými muzikanty dokáže naživo vytvořit žhavou atmosféru," doplnila Barbora Vokatá z WTF Entertainment.

Vstupenky jsou v přeprodeji v sítích Ticketpro a Ticketportal za 590 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám