Hlavní obsah

Praha uvidí první hip-hopový muzikál

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Divadle Hybernia se čtvrtého června uskuteční nezvyklá premiéra představení Príbeh ulice. Zvláštní je tím, že jde o hip-hopový muzikál a navíc přichází do Prahy ze Slovenska. Jak říká písničkář Xavier Baumaxa: "toto je ozajstný slovenský hip-hop".

Článek

"Príbeh ulice je druhým hip-hopovým muzikálem na světě, přičemž první počin můžete vidět v Londýně. Na Slovensku zaznamenal obrovský úspěch nejen na stálé scéně divadla Aréna, ale také ve velkých sportovních halách po celém Slovensku. Svěží, hravé provedení a přitom současné téma přilákaly do sálů všechny generace," uvedli pořadatelé.

Na choreografii muzikálu se podle nich podílel Lil Phil Mungiele, který spolupracuje s americkými komerčními hvězdami typu Justin Timberlake nebo Britney Spears.

Hudba je pro něj vším

Muzikál je příběhem chudého Nika. Vyrůstal po smrti své matky v dětském domově a jediné co umí a co ho skutečně baví, je hudba. Je nejlepší v battlech na celém sídlišti. Vyhrává všechny soutěže, rapuje po barech. Každý kdo ho zná ví, že to dotáhne daleko.

Jeho snem je odjet na Jamajku a nahrát tam album. Na sídlišti je král. Při jednom z typických večerů po boku své party si ho všimne hudební producent Leo. Osloví ho a zdá se, že se dohodnou.

Niko ale potká svoji lásku z minulosti Miu. Po letech dostávají druhou šanci. Niko ji miluje a máme tu klasický, téměř "shakespearovský" konflikt. Ona patří do jiného světa, rodina vztahu brání. Chlapec se dává na cestu zločinu, aby získal peníze.

Vstupenky na muzikál jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám