Hlavní obsah

Hromadná nehoda kamiónů a dodávek uzavřela dálnici D1

Aktualizováno

Hromadná nehoda tří kamiónů a dvou dodávek odpoledne zastavila provoz na 126. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Na místě jsou podle krajské policejní mluvčí Dany Čírtkové dva zranění. Dálnici se podařilo plně zprůjezdnit po osmé hodině večer.

Foto: Jana Pechová, Právo

Při nehodě na D1 ve směru na Brno se střetly tři kamióny.

Článek

V jedné z dodávek zůstal podle Čírtkové zaklíněný řidič. Podle ředitelky zdravotní záchranné služby Vladislavy Filové jsou oba muži při vědomí.

Jeden muž byl transportován letecky se středně těžkým až těžkým zraněním do traumatického centra Brno-Bohunice a druhého muže s lehčím poraněním převezla pozemní posádka do nemocnice v Jihlavě.

Foto: Jana Pechová, Právo

Při nehodě na D1 se střetly dvě dodávky a tři kamióny.

Ihned po nehodě se na dálnici zcela zastavil provoz, ale policie zorganizovala odklon. Řidiči z Prahy tedy mohou sjet na 119. kilometru na silnici druhé třídy směrem na Velký Beranov a zpět se napojí na 134. kilometru v Měříně. „Kolona v tuto chvíli není žádná, policistům se podařilo zprovoznit levý jízdní pruh,” uvedla Čírtková.

Podle předběžných výsledků vyšetřování je viníkem nehody řidič maďarského kamiónu, jenž byl při nehodě těžce zraněn. „Řidič se nevěnoval dostatečně řízení a narazil do vozidla jedoucího před ním,” řekla Čírtková.

Související téma:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám