Hlavní obsah

Policista na pražských Vinohradech naboural až 40 aut najednou

Novinky, jap
Praha
Aktualizováno

Několik desítek aut naboural v úterý odpoledne řidič terénního vozu na pražských Vinohradech. O několik ulic dál ho dopadli policisté. Vyšlo najevo, že 46letý muž je policista a dopravní nehodu nezpůsobil poprvé.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič naboural na Vinohradech desítky autVideo: Novinky

 
Článek

„Na tísňové lince 158 jsme přijali oznámení o nehodě v Šumavské ulici, kdy oznamovatelka viděla řidiče jeepu, jak naboural postupně větší množství zaparkovaných aut a z místa nehody ujel," řekla Novinkám policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Přivolaní policisté dostihli řidiče v Máchově ulici, tedy zhruba kilometr od místa prvního střetu. Muž skončil v poutech v policejním voze.

„Šestačtyřicetiletý muž je policistou a nedopustil se tohoto činu poprvé. V nejbližší době si proto případ převezme Generální inspekce bezpečnostních sborů,” odpověděla Novinkám Zoulová na dotaz týkající se řidičovy identity.

Svědkyně natočila nehodu, při které řidič postupně naboural dvě desítky aut. Archivní videoVideo: Novinky

Podle serveru Blesk.cz auto řídil bývalý lektor policejní akademie a policejní důstojník Karel K.

O tom je přesvědčen také pracovník zasahující asistenční služby, který Novinkám na místě řekl, že byl účastníkem jiné nehody bývalého pedagoga vloni v březnu na náměstí Bratří Synků v pražských Nuslích a pamatuje si jej. Terénní auto, které tam tehdy vrazilo do jiného vozidla, následně nabouralo i do odtahového vozu. Řidič nadýchal 1,5 promile alkoholu. [celá zpráva]

Registrační značka SUV z loňské nehody se shoduje se značkou vozu z úterní kolize.

Odmítl dýchnout

"Prověřujeme, zda nebyl řidič v době nehody pod vlivem alkoholu, nebo zda nemá vysloven zákaz řízení," doplnila Zoulová.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, policisté chtěli dát muži dýchnout do měřícího přístroje, to však odmítl.

Na místo se sjelo několik policejních hlídek a nejméně dva vozy policistů řešící dopravní nehody, ti se postupně snaží kontaktovat majitele všech nabouraných aut. Podle předběžných informací našli policisté v okolních ulicích 41 nabouraných aut.

"Stále se nám na lince 158 ozývají další a další poškození. Postupně vše řešíme na místě," dodala Zoulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám