Hlavní obsah

Strážníkům začal v autě za jízdy stříkat pepřový sprej

Právo, vor
Sokolov

Velmi nepříjemný zážitek mají za sebou dva strážníci městské policie v Chodově na Sokolovsku. Ve služebním autě jednomu z nich totiž praskl pepřový sprej. Se skřípěním brzd museli okamžitě zastavit a vyskákat z auta. Kolemjdoucí při pohledu na dramatické scény nevěděli, co se děje a marně hledali, proti komu strážníci z ničeho nic zasahují. Strážci pořádku se přitom chtěli jen nadýchat čerstvého vzduchu.

Foto: Profimedia.cz

Muž po zásahu pepřovým sprejem. Ilustrační foto

Článek

„Lidé se rozhlíželi, na koho spadla klec a pro koho si hoši jdou, neboť ti velmi čiperně z auta vyskákali. Ale místo očekávaného zákroku zaujala občany podívaná na dva strážníky v předklonu s rukama na kolenou, kteří pokašlávali, pokuckávali a společně si i poplakali,“ popisoval velitel strážníků Ladislav Staněk.

„Příčinou byla technologická závada na nádobce jednoho z pepřových sprejů v kapsičce výstroje strážníka, která se náhle uvolnila a část obsahu rošťácky vyplivla do prostoru služebního vozu a na strážníka. Ten pak hrdinně, celou dobu, než řidič bezpečně zastavil, obsah nádobky držel vlastní dlaní na místě praskliny, než mohli strážníci z auta vystoupit na čerstvý vzduch,“ konstatoval velitel.

„Dotyční strážníci vás mohou ubezpečit, že látka je to nesmírně účinná,“ dodal Staněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám