Hlavní obsah

Mrtvých na silnicích letos přibylo

Na českých silnicích letos zemřelo 665 lidí, to je o 36 víc než loni. Nejtragičtějšími měsíci byly červenec a září s 80 oběťmi dopravních nehod, vyplývá z policejní statistiky.

Foto: Novinky

Jedna z tragických nehod na D5

Článek

Naopak v lednu bylo obětí nejméně, a to 34. Celoroční počty mrtvých v Česku klesaly vytrvale od roku 2008, tento trend se ale zastavil minulý rok. Zatímco v roce 2013 bylo obětí 583, loni se zvýšil na 629 a letos počet mrtvých znovu vzrostl.

Před rokem 2008 se počet obětí havárií v Česku pohyboval nad hranicí jednoho tisíce. Nejvíce lidí zemřelo na silnicích v roce 1969, kdy si nehody vyžádaly 1758 životů.

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry nehody na dálnici D5Video: Jorgo2CZ

Nejtragičtějším dnem končícího roku na českých silnicích se stal čtvrtek 17. září, kdy zahynulo dohromady 11 lidí, z toho pět při srážce nákladního auta a dodávky na dálnici D1 na Vyškovsku. Ve čtvrtek 23. července se z cest nevrátilo deset lidí.

Během letošního prosince do čtvrtka zahynulo při nehodách zatím 55 lidí, dalších 137 osob se těžce zranilo. Není vyloučeno, že během silvestrovského večera a noci se počet obětí ještě zvýší.

Zatím poslední smrtelná nehoda se stala dnes vpodvečer na Znojemsku. Na silnici u Velkého Karlova směrem na Dyjákovice zahynul pětadvacetiletý řidič osobního auta. Podle policie vyjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru a narazil do kamionu odstaveného na parkovišti.

Reklama

Související témata:

Související články

V říjnu zemřelo na silnicích 53 lidí

V říjnu zemřelo na českých silnicích 53 lidí, o dva méně než v říjnu loňského roku. Od začátku roku do konce října si nehody vyžádaly už 546 obětí na životech....

Na silnicích vyhaslo v listopadu 52 životů

V listopadu zemřelo při nehodách na českých silnicích 52 lidí, což je o čtyři víc než vloni. Vyplývá to z předběžných policejních statistik. Od začátku roku...

Výběr článků

Načítám