Hlavní obsah

Na Štědrý den zavraždil manželku a syna, pak vyhodil dům v Budějovicích do povětří

Právo, orh
České Budějovice
Aktualizováno

Výbuch a následný požár domu v českobudějovické Lidické ulici založil podle policie muž středních let poté, co zavraždil zřejmě nožem manželku a nezletilého syna. Sám pak v plamenech uhořel. Hasiči likvidovali požár desítky hodin.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár domu v Českých BudějovicíchVideo: Pavel Orhoz, Právo

 
Článek

„Výsledky nařízených soudních pitev potvrdily jednu z hlavních vyšetřovacích verzí případu, a to velice závažnou skutečnost, že žena středního věku a nezletilý chlapec zemřeli v domě na Lidické třídě v Českých Budějovicích násilnou smrtí, a to ještě před požárem domu,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek. Věk dítěte policie neupřesnila.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Hasiči likvidují požár domu

Doubek zdůraznil, že podezřelým z této dvojnásobné vraždy je muž středního věku. „Ten následně po činu uvedený dům za použití benzínu a propanbutanových lahví zapálil a sám v prostoru přilehlé garáže domu uhořel,“ upozornil mluvčí.

Jihočeští kriminalisté skutek prověřují nejen jako zločin dvojnásobné vraždy, ale zároveň jako zločin obecného ohrožení, neboť vlastním požárem, a s ním spojenými explozemi, došlo k ohrožení okolního prostoru domu včetně provozu na frekventované Lidické třídě.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Hasiči likvidují požár domu

Doubek dále uvedl, že pokud vyšetřování neprokáže další skutečnosti, kriminalisté případ odloží. „Bylo by to z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání zemřelé osoby,“ dodal Doubek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám