Hlavní obsah

Avia na Nymbursku uvízla mezi závorami, rychlík do ní narazil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk
Aktualizováno

Do avie naložené lešenářskými trubkami uvízlé mezi závorami v Kostomlatech nad Labem narazil v neděli rychlík směřující do Prahy. Nikdo nebyl zraněn.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky střetu rychlíku s aviíVideo: Pro Novinky Tomáš a Adam Novákovi

 
Článek

Nehoda se stala kolem 11:00. „Vozidlo zůstalo na přejezdu a poté šly dolů závory. Vlak do něj narazil. Jak se tam nákladní vozidlo dostalo a zda došlo k nějakému přestupkovému jednání, zatím nevím," uvedl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Podle něj se bude nehoda vyšetřovat.

Situaci po nehodě Novinkám popsal jeden z cestujících: „Všude v okolí vlaku byly zničené dřevěné kusy lešení, železné trubky a jiné součásti lešení. U dveří, kde jsem vystupoval, leželo čelní sklo avie.” Podle něj záchranka odvezla otřeseného strojvedoucího.

„Lokomotiva se čtyřmi vagóny se střetla s avií, která vezla náklad lešenářských trubek. Momentálně probíhá vyprošťování avie zpod lokomotivy. Hasiči z vlaku evakuovali asi 120 lidí, nikdo nebyl zraněn,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Foto: HZS Středočeského kraje

Rychlík se střetl s avií na přejezdu u Kostomlat

Kvůli nehodě byl mezi Kostomlaty a Lysou nad Labem přerušen provoz, náhradní dopravu zajišťovaly autobusy. Vlaky se na trať vrátily po 16. hodině.

Foto: HZS Středočeského kraje

Rychlík se střetl s avií na přejezdu u Kostomlat

Pokutu sto tisíc korun dostal v prosinci portugalský řidič kamiónu José Augusto Costa Goncalves za říjnové vjetí na železniční přejezd ve Studénce v době, kdy na něm svítila červená výstražná světla.  [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión ve Studénce prorazil závoru pár sekund před vlakemVideo: Policie ČR

Mnohem horší následky měla letošní srážka vlaku s kamiónem ve Studénce na Novojičínsku. Polský řidič tam 22. července vjel na červenou na přejezd a zůstal stát mezi závorami. Narazil do něj vlak Pendolino, srážka si vyžádala životy tří lidí, dvě desítky cestujících byly zraněny. [celá zpráva]

Když už řidič na zabezpečený přejezd vjede, je podle odborníků lepší, když závory přerazí, a nestřetne se tak s vlakem.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaku s kamiónem ve Frýdku MístkuVideo: Městský kamerový systém Frýdek Místek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám