Hlavní obsah

Muž hrozil smrtí komentátorovi Práva, když nepřestane psát. Dostal půlroční podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půl roku za mřížemi s podmíněným odkladem na 18 měsíců si za přečin vydírání minulý týden od Obvodního soudu pro Prahu 9 odnesl Zdeněk Blahna za výhrůžný e-mail, který letos v březnu odeslal komentátorovi Práva Alexandru Mitrofanovovi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov obdržel cenu Karla Havlíčka Borovského.

Článek

Jednašedesátiletý, dosud netrestaný muž v něm požadoval, aby Mitrofanov ve lhůtě 168 hodin přestal psát nebo opustil republiku, jinak bude nucen uplatnit své střelecké schopnosti se zbraní SG 50, se kterou dovede na dva tisíce metrů prostřelit kotouč o průměru 40 mm.

Podle Mitrofanova se tento výhrůžný e-mail vymykal od ostatních právě časovým ultimátem i specifikací zbraně, proto informoval policii.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Blahna do protokolu uvedl, že ho rozčilil článek, ve kterém Mitrofanov kritizoval prezidenta Miloše Zemana. Konkrétní text ale neuvedl. V afektu pak zasedl k počítači, vytvořil si novou e-mailovou adresu a odeslal anonymní výhrůžné psaní.

Své jednání omlouval tím, že to nemyslel vážně, že ten den byl v afektu, neboť neuspěl v zaměstnání, o které se ucházel. Odmítl, že by byl přeborníkem ve střelbě, jedinou zbraní, kterou vlastnil, byla vzduchovka na potkany.

Proti trestnímu příkazu může ještě podat odpor, v takovém případě dojde na hlavní líčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám