Hlavní obsah

Kamera zachytila nehodu kamiónu na D5. Balancoval na boku, zastavil se až v tunelu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Řidič kamiónu, který v pondělí ráno havaroval v dálničním tunelu u Plzně, měl obrovské štěstí. Ze záběru bezpečnostní kamery je vidět, že se náklaďák málem převrátil.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión balancoval na boku, pak bouralVideo: Policie ČR

 
Článek

Šofér nejprve narazil do svodidel na pravé krajnici, poté se vůz prudce naklonil na bok, až se návěs téměř dotkl vozovky. Přesto se nepřevrátil a pokračoval tunelem, kde se zastavil o zeď. Šestačtyřicetiletý řidič skončil v péči lékařů, hasiči museli likvidovat naftu, která vytekla z proražené nádrže.

Nehoda se stala po šesté ráno ve směru na Prahu. Kamión převážel součástky do počítačů. „Řidič při jízdě kýchl, na okamžik ztratil orientaci a narazil do svodidel a následně do stěny tunelu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Tomková. [celá zpráva]

Kýchnutí za volantem může být zrádné, protože člověk při něm reflexivně zavírá oči, a na chvíli tak ztratí přehled o dění kolem.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Nehoda zablokovala D5 na obchvatu Plzně.

Řidiče odkláněly policejní hlídky na objízdnou trasu. Dopravní komplikace na dálnici nehoda nezpůsobila, protože provoz nebyl brzy ráno příliš hustý.

Téměř 400 metrů dlouhý tunel pod vrchem Valík je na úrovni obce Štěnovice na dálničním obchvatu Plzně. Otevřen byl v říjnu 2006. Pondělní karambol kamiónu je vůbec první nehodou v tunelu, kde je rychlost omezena na 80 km za hodinu.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Dopravní nehoda v tunelu

Před čtyřmi lety ale došlo k vážné nehodě před tunelem, kde havaroval kamión převážející acetylenové lahve. Praskla mu pneumatika, následně narazil do svodidel a začal hořet. Po sérii výbuchů pak celý vůz explodoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám