Hlavní obsah

Na Vyškovsku havaroval polský autobus, zranilo se 10 lidí

Polský autobus havaroval v pondělí kolem 02.00 na sedmém kilometru rychlostní silnice R46 ve směru z Vyškova na Olomouc. Zranilo se deset lidí, řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová. Kvůli nehodě se jezdí v místě jedním pruhem.

Foto: kraje Jihomoravského HZS, ČTK

Polský autobus havaroval na sedmém kilometru rychlostní silnice R46 ve směru z Vyškova na Olomouc.

Článek

"Autobus sjel z rychlostní komunikace. Cestovalo v něm přes 40 lidí a dva řidiči," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš.

Podle mluvčí vyškovské policie Alice Musilové se nehoda stala před sjezdem z rychlostní silnice. "Řidič pravděpodobně usnul a sjel s autobusem do příkopu. Jeho dechová zkouška byla negativní," dodala Musilová.

V autobusu se zranilo deset lidí, mezi nimi jedno dítě. "Nikdo ale neměl žádné vážné zranění a nebyl v ohrožení života," uvedla Zuchová. Na místě zasahoval i vrtulník, který nakonec přepravil jednoho člověka s lehčími zraněními do nemocnice, další odvezly sanitky.

Zbytku cestujících se nic nestalo. "Vyslali jsme na místo evakuační autobus pro zbytek posádky, která čeká na nedaleké benzinové čerpací stanici, až přijede nový polský autobus," dodal Jirouš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám