Hlavní obsah

Kamión na Jindřichohradecku prorazil závoru a střetl se s vlakem

• Aktualizováno

Na železničním přejezdu u Suchdola nad Lužnicí na Jindřichohradecku se v pátek kolem třetí hodiny ráno srazil projíždějící nákladní vlak s kamiónem. Řidič nákladního vozu, který před nárazem prorazil závory, byl při nehodě lehce zraněn.

Foto: Drážní inspekce

Havarovaný kamión

Článek

„Kamión prorazil sklopené závory železničního přejezdu a narazil do dvanáctého z osmnácti vozů nákladního vlaku. V důsledku srážky dvanáctý vůz vlaku vykolejil,” uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Na místě stále zasahují hasiči, řidiči projedou přes přejezd jen jedním jízdním pruhem. Průjezd je povolen pouze osobním automobilům.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Škoda byla podle něj odhadnuta na 1,2 miliónu korun. Omezení na trati má trvat do pěti hodin odpoledne.

České dráhy zavedly mezi Suchdolem, Třeboní a Veselím nad Lužnicí náhradní autobusovou dopravu.

Nerespektování zákazu vjezdu na přejezd a poškození závor řešili v poslední době policisté i na jiných místech Česka. Pokutu 2500 Kč dostal například řidič kamiónu v Rájci-Jestřebí, když projel na červenou a natočily ho kamery. Po dalších řidičích pátrají muži zákona z Českolipska. Nejtragičtěji však dopadl střet pendolina s kamiónem ve Studénce v červenci. Nehodu nepřežili tři lidé. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión přejel přes železniční přejezd během spouštění závorVideo: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám