Hlavní obsah

V Kladně někdo zapálil dům, kde bydlí zdravotně postižení

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

V domě Mety v kladenských Kročehlavech někdo v úterý večer založil požár. Hasiči museli evakuovat 21 lidí, včetně dětí a lidí se zdravotním postižením.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v panelovém domě v KladněVideo: Novinky

 
Článek

Hořet začalo v osmipatrovém domě v Hřebečské ulici, na místo muselo vyjet několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

„Jednalo se o požár krabic od invalidních vozíků ve skladu v prvním patře. Kouř se velmi rychle dostal do všech osmi pater panelového domu,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

V budově Mety se nachází firma pro výrobu invalidních zdravotnických pomůcek. V samotném domě, který museli hasiči evakuovat, žije značné množství zdravotně postižených lidí. Hasiči museli pro obyvatele domu přivolat evakuační autobus. Ven museli také lidé na invalidních vozících. Všechny při evakuaci prohlédli záchranáři.

„Na místě je požár hodnocen jako neprokázané cizí zavinění,“ uvedl vyšetřovatel hasičů.

K domu musely dorazit také policejní hlídky. Policisté se strážníky uzavřeli kvůli zásahu hasičů celou Hřebečskou ulici. Samotným požárem se pak kromě vyšetřovatele hasičů zabývají také kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám