Hlavní obsah

Policista, který mlátil do sraženého motorkáře, odešel od soudu bez trestu

– Praha

Soud v úterý upustil od potrestání pražského policisty obžalovaného z útoku na sraženého motorkáře. Podle soudce je policista vinen, ale dostatečným trestem je pro něj už to, že se případ před soudem projednával. Informovala o tom Česká televize.

Foto: policejnidenik.cz

Do sloupu narazil motorkář a pak policisté.

Článek

Rozhodnutí není pravomocné, státní zástupce se na místě odvolal, požaduje pro policistu podmíněný trest a zákaz činnosti. Případ, jímž se zabýval Obvodní soud pro Prahu 4, tak skončí u městského soudu.

Policista podle verdiktu zneužil pravomoci úřední osoby. „Je to výrazné překročení zákona o policii. Ležel (napadený motocyklista) v klidu na zemi. Byl zraněn,” řekl ČT žalobce Ladislav Stahl.

Incident se stal loni začátkem srpna na pražském Chodově, kde policisté chtěli zkontrolovat technický stav motorky. Mladý jezdec bez řidičského průkazu před hlídkou ujížděl. Honička skončila nedaleko, když ve stejnou chvíli unikající motorkář i policejní vůz narazili do pouličního světla.

Zraněného motorkáře policista místo ošetření kopal. Reportáž ČT ze září 2014Video: Česká televize ČT24

Podle záznamu bezpečnostní kamery jeden z dvojice policistů kopl do zraněného ležícího motocyklisty a dvakrát ho udeřil do hlavy. V nemocnici skončili policisté i motocyklista. Déle tam pobýval motorkář kvůli pozorování, při střetu utrpěl zlomeninu kotníku, otřes mozku a další zranění například v obličeji.

„Soud dospěl k závěru, že postačí samotné projednání této trestní věci před trestním soudem, tak aby se takovéto jednání v případě pana obžalovaného už neopakovalo,” citovala ČT z rozsudku soudu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám