Hlavní obsah

Nejvyšší soud odmítl Janouškovo dovolání

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejvyšší soud ČR odmítl dovolání podnikatele Romana Janouška (47) proti jeho rozsudkům obecných soudů, které ho poslaly loni na 4,5 roku do vězení za sražení ženy autem z března 2012. Právo o tom informovalo již 22. července, týden po neveřejném zasedání soudu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek před vynesením rozsudku u Vrchního soudu v Praze

Článek

Nejvyšší soud současně odmítl i dovolání nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, který naopak navrhoval pro lobbistu přísnější potrestání.

„Obě dovolání byla odmítnuta pro zjevnou neopodstatněnost,“ řekla v úterý Právu mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Učinila tak poté, co městský soud dostal potvrzení, že rozhodnutí Nejvyššího soudu bylo doručeno všem účastníkům řízení. Teprve pak je možné verdikt zveřejnit. Nejvyšší soud rozesílá svá rozhodnutí prostřednictvím soudu prvního stupně, kde byl dotyčný odsouzen.

Rozhodnutí má celkem 29 stran a jeho anonymizovaný text Nejvyšší soud zveřejní ve své databázi v nejbližších dnech, potvrdil Právu pověřený mluvčí soudu Aleš Pavel.

Nejvyšší soud rozhodl už 14. července, od té doby média předpokládají, že Janoušek s dovoláním neuspěl. V opačném případě by musel být propuštěn na svobodu, což se nestalo, a proces by se vrátil k novému projednání před pražskými soudy. [celá zpráva]

Janoušek v březnu 2012 v pražské Michli v opilosti porazil svým vozem 51letou ženu, když ujížděl od nehody, kterou předtím zavinil. Původně byl obžalován z pokusu o vraždu, odsoudili ho nakonec za těžké ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám