Hlavní obsah

Elektrický proud zasáhl bazén na Litoměřicku, mezi zraněnými je 26 dětí

Lovosice
Aktualizováno

Celkem devětadvacet lidí skončilo v úterý v nemocnici poté, co bazén v kempu v Opárenském údolí na Litoměřicku zasáhl elektrický proud. Zranění nejsou podle zdravotníků vážná, mezi poraněnými je ale šestadvacet dětí.

Článek

K nehodě došlo v úterý v podvečer v kempu Jordán. Poraněným dětem je většinou mezi pěti a osmi lety. V péči zdravotníků skončili také tři dospělí.

Podle prvních informací záchranářů zřejmě natekla voda do šachty s elektrickým vedením. Záchranná služba převezla 26 dětí a tři dospělé do nemocnic v Roudnici nad Labem, Litoměřicích, Teplicích a Ústí nad Labem.

"Nešlo o žádný případ bezvědomí, šlo o reakce na úraz elektrickým proudem, rozhodně to nebylo tak, že bychom viděli nějaké fibrilace srdce a podobně. U osmi dětí šlo o subjektivní potíže, brněly je ručičky a podobně," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Petr Bureš.

Co přesně se stalo, zjišťují kriminalisté.

"Probíhá ohledání místa neštěstí. Událost vyšetřujeme. Zda došlo k nějaké poruše, musíme teprve zjistit," řekla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám