Hlavní obsah

Pedofil přes internet vydíral třináctiletou dívku, hrozí mu až 12 let

Právo, Petr Kozelka

Teprve třináctiletou dívku si jako objekt svého sexuálního uspokojení vybral čtyřiadvacetilý mladík z Vysočiny. S dívkou navázal kontakt přes internet a vymámil z ní její intimní fotografie. Když pak dívka další komunikaci odmítala, vyhrožoval jí, že její fotky a videa zveřejní. Mladý muž takto oslovil tisíce žen a dívek. Jihomoravští kriminalisté už mladíka, který měl mimo jiné ve svém počítači i rozsáhlou sbírku dětské pornografie, obvinili a hrozí mu až 12 let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na případu začali pracovat detektivové z Oddělení informační kriminality už přede dvěma lety, kdy na policejní služebnu přišla matka tehdy třináctileté dívky s tím, že v počítači našla komunikaci mezi dcerou a neznámým mužem. Sexuální loudil v ní požadoval, aby se děvče svlékalo za účelem jeho uspokojení.

„Dívku sledoval podezřelý pomocí webkamery a textovým chatem jí dával pokyny, aby se obnažovala, a nutil ji k provádění sexuálních praktik. Ve chvíli, kdy se snažila komunikaci blokovat nebo nepokračovat v provádění přání muže, kterého znala jen pod přezdívkou na sociální síti, začal jí vyhrožovat, že její intimní fotografie, které při vidochatu pořídil, zveřejnění na internetu. Dívka proto ve strachu ze msty v jednání pokračovala,“ řekla policejní mluvčí Petra Vedrová.

Znalecké zkoumání odhalilo pedofila

Kriminalistům se podařilo zjistit, kdo je koncovým uživatelem IP adresy používané k přístupu na sociální síť. Dopadení muže pak už bylo jen otázkou času.

Analýzou zajištěného počítače policisté zjistili, že muž používal několik přezdívek a ženy a dívky oslovoval výhradně za účelem vlastního sexuálního uspokojení. „Dosud netrestaný mladík se v průběhu vyšetřování podrobil znaleckému zkoumání, jehož výsledky poukázaly na jeho pedofilní sexuální orientaci,“ dodala Vedrová.

„Ze zkušeností kriminalistů vyplývá, že podobných útoků v anonymním prostředí internetu v poslední době stále přibývá. Proto by rodiče dětí, které s počítačem pracují, měli dohlédnout na to, s kým jejich dítě komunikuje. O nebezpečích internetu a sociálních sítí je třeba s dětmi mluvit a probrat možná rizika, aby se dítě nestalo obětí šikany anonymních útočníků,“ upozornila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám