Hlavní obsah

Berdych je venku z ruzyňské věznice, bude pracovat jako řidič

Právo, Novinky, bja, ok
Praha
Aktualizováno

David Berdych opustil ve středu odpoledne brány pražské ruzyňské věznice poté, co ho podmíněně propustil Obvodní soud pro Prahu 6. Berdych zamířil ke své přítelkyni a od července začne pracovat jako řidič.

BEZ KOMENTÁŘE: David Berdych odchází z vězeníVideo: Novinky

 
Článek

Berdych opustil věznici krátce po 15.30 s velkou černou taškou s úsměvem na rtech. Přivítal se se svým advokátem Jaroslavem Ortmanem, nasedl do auta a odjel.

Podle prohlášení Ortmana nastupuje bývalý šéf gangu od července jako řidič a dělník do firmy svého známého. Nástupní plat bude mít 18 tisíc korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle advokáta dostal Berdych ve věznici asi 100 pochval. Dvakrát zachránil někomu život. V jednom případě dozorci při incidentu ve věznici, podruhé odřízl spoluvězně, který se snažil zabít.

Na otázku, zda se propuštěný vězeň nebojí pomsty ze strany obětí, odpověděl Ortman, že ne. Pomsty ostatních spolupachatelů a policistů se prý Berdych obávat také nemusí, protože k němu podle advokáta nechovají žádnou zášť.

U soudu se rozplakal

Berdycha propustil po poledni senát soudce Kryštofa Nového. „Náš senát vám tu šanci dal. Opravdu oceňujeme, jak jste se ve výkonu trestu choval,” uvedl soudce. Jakmile se Berdych dozvěděl, že může domů již dnes, v jednací síni se rozplakal. [celá zpráva]

Původně si měl Berdych odpykat 15 let, odseděl si 11 let. Zaručili se za něj dlouholetá přítelkyně, otec a právě známý, který má pro něj práci.

Soud zamítl žádost Davida Berdycha o předčasné propuštěníVideo: Novinky

Kauza takzvaného Berdychova gangu je největším případem organizovaného zločinu v české historii. Skupina byla výjimečná v tom, že propojila podsvětí s elitními detektivy, kteří měli s organizovaným zločinem bojovat. Zločinci se zaměřovali na loupežná přepadení, vydírání i únosy, často se přestrojovali za policisty.

Organizovaná skupina, kterou tvořily desítky lidí, si trestnou činností přišla na více než sto miliónů korun. Berdych se svými komplici spáchal první zločiny už v roce 1995.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám