Hlavní obsah

Převrácený kamión blokuje dálnici D1, průjezdná bude až odpoledne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Meziříčí
Aktualizováno

Dálnice D1 je na 153. kilometru ve směru na Brno uzavřena. Bzy ráno tam havaroval kamión, který leží přes všechny jízdní pruhy a vytekl z něj glycerin. Na místě se tvoří dlouhé kolony. Dálnice by měla být uzavřena do odpoledních hodin. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Foto: Policie ČR

Převrácený kamión na dálnici D1

Článek

„Podle prvotních informací by látka neměla být nebezpečná životu ani životnímu prostředí,“ uvedla mluvčí hasičů s tím, že obsah cisterny se bude přečerpávat. Policejní mluvčí Dana Čírtková upřesnila, že jde o potravinářský glycerin, na vozovku ho uniklo asi devět tisíc litrů.

Foto: Policie ČR

Převrácený kamión na dálnici D1

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Nehoda se stala v opravovaném úseku, tahač s cisternou se převrátil na bok přes oba jízdní pruhy. Objízdná trasa je stanovená od 141 km po silnici II/354 do Ostrova nad Oslavou a odtud po I/37 na Velkou Bíteš a Domašov,“ informovala policejní mluvčí.

Řidiči by neměli používat exit 146, protože objížďka vede po silnici, na níž je taktéž několik uzavírek.

Foto: Mapy.cz s použitím http://dopravniinfo.cz

Za nehodou zůstala stát šestikilometrová kolona, kterou policie nechá odjet bezprostředně po odklizení uniklé kapaliny. Dálnice však i poté zůstane ještě chvíli uzavřena pro provoz, neboť bude potřeba vyprostit a odklidit samotné havarované vozidlo. Podle webu dopravních informací bude uzavírka trvat do 16:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám