Hlavní obsah

V Hradci Králové se srazili dva cyklisté, žena bez přilby je v kritickém stavu

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

K vážné nehodě došlo ve čtvrtek před 18. hodinou na cyklostezce v centru Hradce Králové, kde se srazili dva cyklisté. Devětatřicetiletou ženu v kritickém stavu musela z místa odvézt rychlá záchranná služba do nemocnice.

Článek

„Operátorka nejprve radila po telefonu ochotným svědkům události, jak poskytnout první pomoc. Naše posádky k nehodě dorazily již za necelých pět minut od přijetí tísňové výzvy. Na místě nalezly zraněnou mladou ženu v hlubokém bezvědomí a bezprostředním ohrožení života,“ uvedl mluvčí záchranky Ivo Novák.

Záchranáři napojili zraněnou cyklistku na umělou plicní ventilaci a stabilizovali její životní funkce. Poté ji v kritickém stavu a s vážným poraněním hlavy převezli do traumacentra královéhradecké Fakultní nemocnice.

Přilba mohla pomoci

„Také druhého zraněného, padesátiletého muže, naše posádky po vyšetření a základním ošetření na místě nehody převezly do nemocnice,“ dodal Novák.

„Jak jsme již mnohokrát u podobných úrazů uváděli, celkovou závažnost zdravotního stavu mohlo pozitivně ovlivnit užití cyklistické přilby,“ varuje mluvčí.

Celá věc je nadále v šetření policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám