Hlavní obsah

Policie vypátrala vozík, který v Ostravě ukradli invalidnímu sportovci

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policii se podařilo vypátrat speciální invalidní vozík pro halové sporty, který byl před týdnem v Ostravě ukraden invalidnímu sportovci Bohuslavu Dvořákovi z východních Čech. Vozík zmizel tehdy z přívěsu zaparkovaného před hotelem v Ostravě-Vítkovicích.

Foto: Archiv Bohuslava Dvořáka, Právo

Bohuslav Dvořák na archivním snímku během zápasu na ukradeném vozíku.

Článek

Policie ukradený vozík objevila při pátrání po celostátně hledaném muži. „V jednom z vytipovaných bytů sice policisté nenalezli celostátně hledaného muže, k jehož zatčení vydala soudkyně příkaz, ale všimli si invalidního vozíku, který odpovídal popisu odcizené věci,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková. Obyvatelka bytu nebyla schopna objasnit původ vozíku.

„Při bližším ohledání bylo zjištěno, že jde skutečně o hledanou věc. V současnosti dále pokračuje pátrání po pachateli, který se vozíku zmocnil. Policisté již vyslechli několik osob, intenzivně shromažďují další informace, které by mohly vést k objasnění věci a identifikaci pachatele,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Vypátraný vozík

Jak jsme již informovali, skupina sportovců z týmu Kamat Janské Lázně dorazila do Ostravy v pátek 13. března pozdě večer. Na parkovišti před jednou z vítkovických ubytoven zůstal i přívěs, na kterém bylo sedm speciálních vozíků s náhradními koly a dalšími věcmi. Přívěs byl přikrytý plachtou, takže nebylo při běžném pohledu jasné, co na něm je.

V sobotu brzo ráno členové týmu zjistili, že na parkovišti úřadovali zloději. Zmizel vozík, který patřil jednomu z nejlepších českých invalidních sportovců Bohuslavu Dvořákovi. Zloděj ukradl i náhradní kola a další věci. Škoda byla vyčíslena na 170 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

„Volali jsme policii, která mimo jiné prověřila i kamery, které jsou na ubytovně umístěny. Bohužel to nevedlo k výsledku,“ řekl okradený sportovec, kterého osud připravil o jednu nohu. Přesto se s životním údělem vypořádal a je mimo jiné členem české florbalové reprezentace, vicemistrem ČR a držitelem stříbrné medaile z Paragames v roce 2013.

Bohuslav Dvořák nakonec se svým týmem sobotní zápas odehrál. „Měl jsem půjčený vozík od kluků z Ostravy,“ řekl sportovec. Díky tomu, že se vozík našel, bude moci za necelý měsíc odjet s českou reprezentací na mezinárodní turnaj do Švýcarska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám