Hlavní obsah

Řidič se otáčel na dálnici D2, smetl ho kamión

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Hazard, který nevyšel. Jinak nelze označit počínání řidiče Škody Felicia na dálnici D2 pár stovek metrů od dálničního sjezdu u Břeclavi. Otáčení v místě zúžení skončilo v pondělí před polednem střetem s kamiónem.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Z felicie zůstal po otáčení na dálnici jen vrak.

Článek

Když řidič osobního auta zjistil, že jede jiným směrem, rozhodl se, že se otočí. Místo, kde začal svůj manévr, si ale zvolil absolutně nevhodné. Začal se otáčet tam, kde probíhá oprava mostu nad železnicí a v protisměru se objíždí staveniště.

Felicia, směřující podle policistů na Slovensko, zahájila u pravé krajnice otáčecí manévr přesně ve chvíli, kdy v jejím původním směru přijížděl maďarský kamión. Následný střet poslal trosky starého osobáku nekompromisně mimo dálnici. V levém pruhu zůstal stát kamión. Posádka felicie skončila v rukou záchranářů.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Z felicie zůstal po otáčení na dálnici jen vrak.

Policisté, kteří přijeli nehodu šetřit, se ničemu nedivili. Nanejvýš tomu, že podobných střetů není víc. „Těch aut se tady denně otáčí stovky, ne-li až tisíce,“ řekl jeden z nich.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Z felicie zůstal po otáčení na dálnici jen vrak.

Stavební práce si totiž vyžádaly uzavření nájezdu ve směru na Bratislavu. Motoristé tak musí najet na dálnici v opačném směru do Brna a na dalším exitu u Podivína teprve přejedou do správné části a vrací se. Obava ze špatného směru jízdy či snaha ušetřit si celkem dvacetikilometrovou zajížďku pak vede řidiče k hazardnímu otáčení na dálnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám