Hlavní obsah

Řidička a dítě zemřely při nehodě na Benešovsku

Benešov
Aktualizováno

Při srážce osobního auta a autobusu zemřely v sobotu ráno silnici I/3 na Benešovsku nedaleko Olbramovic 36letá řidička a devítileté dítě. Jeden z cestujících v autobusu byl podle mluvčí středočeských záchranářů Petry Effenbergerové lehce zraněn.

Foto: Novinky

Havarované osobní auto

Článek

Nehoda se stala okolo 6:30. Auto se s autobusem střetlo čelně. „Osobní automobil vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se srazil s autobusem,” uvedla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Podle mluvčí středočeských záchranářů Petry Effenbergerové se ženu ani dítě nepodařilo zachránit.

Foto: Novinky

Při nehodě zemřela řidička a 9leté dítě

„V osobním vozidle zůstala po střetu zaklíněná žena, která na místě podlehla svým zraněním. Do příjezdu posádek operátor instruoval po telefonu přítomnou osobu v laické neodkladné resuscitaci nezletilé osoby z osobního auta. Ta však také utrpěla zranění neslučitelná se životem a lékař konstatoval smrt,”  uvedla Effenbergerová.

Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, ti museli vyprostit tělo řidičky, které zůstalo zaklíněno ve vraku vozidla. "Votičtí dobrovolní hasiči odvezli dodávkou cestující z autobusu do Votic, kam lidé původně autobusem mířili," uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Foto: Novinky

Při nehodě zemřela řidička a 9leté dítě

Při nehodě se v autobusu, ve kterém cestovalo pět lidí, na noze lehce poranil jeden z cestujících. Záchranáři ho ošetřili na místě.

Příčinu nehody na místě vyšetřují policisté, silnice byla čtyři hodiny uzavřena.

Řidiči by podle Zatloukalové měli být v sobotu ráno obezřetní a počítat s tím, že silnice jsou namrzlé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám