Hlavní obsah

Zloděj plen ujížděl s mužem na kapotě, pak mu přejel nohu

Právo, hon
Karviná

Velmi vážné zranění utrpěl jednačtyřicetiletý muž, který se stal v Havířově na Karvinsku svědkem krádeže a snažil se zastavit zloděje, jenž v obchodě ukradl několik balení dětských plen. Zloděj ho nejprve autem nabral na kapotu, a když z ní spadl, ještě mu přejel nohu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu, který se stal na konci uplynulého týdne, informovala v úterý mluvčí karvinské policie. Čtyřiadvacetiletý mladík spolu s dalším spolupachatelem ukradl sedm balení dětských plen a po krátké šarvátce s prodavačkou usedl do auta, kterým chtěl odjet. V tu chvíli šel kolem prodejny muž, který slyšel prodavačku a rozhodl se pomoci.

„Postavil se před vozidlo a zlodějům chtěl zabránit v odjetí. Ale mladík za volantem se rozjel a muže nabral na kapotu vozidla. Ten se chytil stěračů. Řidič se jej různým manévrováním snažil z kapoty shodit a asi po 250 metrech prudce zabrzdil, stěrače se utrhly a muž z kapoty spadl. Řidič se následně rozjel a muži přejel nohu,“ informovala mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Utrpěl velmi vážnou tříštivou zlomeninu bércové kosti. „Po ošetření zůstal hospitalizovaný v nemocnici s dosud nestanovenou dobou léčení.

Havířovští kriminalisté mladíka vypátrali a zadrželi. Komisař proti němu zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu krádeže a zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. V minulosti byl již šestkrát soudně trestán pro majetkovou i násilnou trestnou činnost,“ dodala mluvčí.

Řidiči nyní hrozí až deset let vězení. „Na mladíka byl podán návrh na vazební stíhání, o kterém bude rozhodovat soud,“ doplnila Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám