Hlavní obsah

Opilý bezdomovec vyhrožoval zabitím s mečem v ruce

Novinky, zpe
Praha

Policie ve středu v poledne zadržela muže, který křičel na ulici na Praze 8, že někoho zabije. V ruce přitom držel meč, který prý dostal jako dárek od kamaráda. Pětačtyřicetiletému bezdomovci policisté naměřili více než tři promile alkoholu a převezli ho na protialkoholní záchytnou stanici. O události informovala mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na muže s mečem byl upozorněn operátor tísňové linky. „Policisté z pohotovostní motorizované jednotky silně opilého muže zadrželi pomocí donucovacích prostředků a zajistili u něj asi padesáticentimetrový meč,“ sdělila Rösslerová.

Během středečního poledne navíc policie s mužem řešila ještě dva incidenty. Nejprve dostal pokutu za krádež zboží v supermarketu, o dvě hodiny později ležel opilý na chodníku u vozovny v Kobylisích.

Ošetření nepožadoval

„Když k němu přijeli policisté, opilý muž jim řekl, že vypil čtyři krabicová vína, pouze upadl a ošetření nepožaduje,“ řekla Rösslerová. Bezdomovec poté odešel směrem ke stanici metra Ládví.

Případ převzali detektivové, kteří bezdomovce podezírají ze spáchání trestného činu výtržnictví a nebezpečného vyhrožování, za což mu hrozí až tři roky ve vězení.

„Vyšetřování případu je však na samotném počátku a právní kvalifikace se ještě může změnit,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám