Hlavní obsah

Mladík po rozchodu s přítelkyní ubil hada o zeď

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Policie zahájila trestní stíhání dvaadvacetiletého mladíka z Bruntálska, který po rozchodu s přítelkyní nezvládl emoce a brutálním způsobem zabil svého hada. Korálovku sedlatou usmrtil na konci května tak, že s ní začal mlátit o zeď. O případu v pátek informovala policejní mluvčí Pavla Tušková.

Foto: Profimedia.cz

Korálovka sedlatá

Článek

Policie mladíka obvinila z týrání zvířat. Případ se stal po rozchodu páru, když si mladík s bývalou přítelkyní odnášeli a rozdělovali věci ze společného bytu. Podle vyšetřovatelů mělo dojít k rozepři ohledně vydání společně chované korálovky sedlaté.

„Obviněný po rozepři vytáhl hada z terária a nejméně čtyřikrát s ním udeřil o zeď ložnice,“ popsala průběh týrání policejní mluvčí. Had takové zacházení nepřežil.

„Svým jednáním způsobil smrt zvířete a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše tří let,“ doplnila Pavla Tušková.

Korálovka sedlatá je nejedovatý a pestře zbarvený had z čeledi užovkovitých. V přírodě se objevuje od Kanady po Ekvádor. Může dorůstat délky kolem 1,3 metru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám