Hlavní obsah

Ukrajinský kamión se zlomil nedaleko Náchoda, zablokoval cestu do Polska

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Kuriózní nehodu zažil ve středu odpoledne pětatřicetiletý řidič, který vezl na Ukrajinu součást velkého obráběcího stroje. Přívěs kamiónu krátce po šestnácté hodině nevydržel hmotnost nákladu a v půlce se zlomil. Havárie zablokovala provoz na hlavním tahu do Polska až do 23. hodiny. O nehodě informovala ve čtvrtek policejní mluvčí Iva Kormošová.

Foto: Policie ČR

Náklad se na Ukrajinu nedostal

Článek

„Řidič z Ukrajiny vezl součást velkého obráběcího stroje o váze téměř 28,5 tuny. Nedaleko hraničního přechodu do Polské republiky se však návěs pod tíhou nákladu zlomil a havaroval,“ uvedla policejní mluvčí.

Při nehodě nedošlo k žádnému zranění, újmu utrpěl pouze přívěs a komunikace. Škoda byla vyčíslena celkově na deset tisíc korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Policie ČR

Nehoda zablokovala provoz na sedm hodin

Kvůli komplikacím při překládání nákladu zůstala silnice uzavřená téměř sedm hodin. „Do té doby museli řidiči jezdit po objízdné trase přes ulici Kladskou,“ upřesnila Kormošová.

Dechová zkouška u řidiče vyloučila požití alkoholu. „Policisté nezjistili žádné porušení zákona řidičem, protože náklad byl správně zajištěn, byl v maximální povolené užitné hmotnosti návěsu a technickou závadu na místě vyloučili,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám