Hlavní obsah

Policie zasahovala u majitele ČKD Asset a hokejové Sparty Speychala

Právo, har
Praha

Policisté ve středu ráno zasahovali v domě na pražském Spořilově, v němž žije miliardář a podnikatel Petr Speychal. Ten kontroluje společnost ČKD Asset a je i předsedou představenstva Sportovního holdingu Praha, pod který spadají například hokejová Sparta nebo Lev Praha i basketbalový Nymburk.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle svědectví, které se Právu podařilo získat, policisté muže odvedli v poutech. Zda je podnikatel stále v rukou policie a co kriminalisty přesně zajímá, není jasné. Policisté i státní zastupitelství odmítají případ jakkoli komentovat.

Co se dělo v místě Speychalova bydliště, Právu popsala žena, která podle svých slov policejní zásah viděla. „Asi ve tři hodiny ráno začal velký ruch. Přijela spousta policejních aut. Policejní komando, muži v kuklách a se samopaly, se vpáčilo dovnitř. Ráno, asi v půl osmé, pana Speychala odvezli v poutech,“ uvedla svědkyně. Policisté si podle ní z domu odnášeli věci v zapečetěných pytlích.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie ani státní zastupitelství zásah nekomentují

Podle Richarda Adamce, ředitele komunikace a PR Sportovního holdingu Praha, policie ve středu navštívila i sídlo firmy. „V rámci celého komplexu budov zajišťovali nějaké důkazy,“ sdělil Právu Adamec.

Když se prý policistů ptal, zda jejich počínání souvisí s činností Sportovního holdingu Praha nebo produkční společností Promosport, odpověděli mu, že nikoli. „Bylo mi řečeno, že nás se to vyšetřování netýká. Ale další informace k tomu nemám,“ uvedl Adamec.

Policie odmítla případ komentovat s tím, že si právo na poskytování informací vyhradilo státní zastupitelství. O moc sdílnější ale nebyla ani Anna Marková z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4.

„Věc je opravdu v rané fázi, a není proto z důvodu možného zmaření případných plánovaných úkonů trestního řízení možné podávat médiím nějaké bližší informace,“ řekla Právu. Není podle ní ani jasné, kdy by se situace mohla změnit. Spíše prý v horizontu měsíců.

Reklama

Výběr článků

Načítám