Hlavní obsah

Ukradené kolo za čtvrt miliónu je na světě, policie ho vrátí majiteli

Právo, hon
Ostrava

Závodní jízdní kolo v hodnotě čtvrt miliónu, které ukradl zloděj v Ostravě-Porubě během konání cyklistických závodů, je na světě. Poté, co policie zveřejnila informaci o krádeži, přišel kolo vrátit muž, u kterého si ho zloděj odložil. Kolo se tak vrátí ke svému majiteli.

Foto: Policie ČR

Závodníkovi se ukradené kolo za čtvrt miliónu korun vrátí.

Článek

Kolo značky Ridley Noah bylo zamčeno v zavazadlovém prostoru automobilu Škoda Superb, který parkoval na ulici Spojů. Zloděj rozbil okno pátých dveří a kola se zmocnil. Policie začala okamžitě po oznámení krádež intenzivně vyšetřovat a zároveň prostřednictvím médií zveřejnila jeho snímek i informaci o zločinu.

Díky tomu se podařilo kolo vypátrat - na policejní služebnu ho přišel vrátit muž, u kterého si ho zloděj odložil. On prý do té doby netušil, jak je kolo drahé.

Zhruba ve stejné době na služebnu přišel i podezřelý muž, protože zjistil, že ho policisté hledají v místech, kde by se mohl zdržovat. Navíc vyšlo najevo, že osmadvacetiletý muž má na svědomí ještě minimálně další tři krádeže.

Zloděj byl prý v nouzi

„Muž svou protiprávní činnost doznal. Odůvodnil ji existenční nouzí. Zhruba před měsícem měl vykonat uložený trest odnětí svobody. Po ukončení trestu měl dostat finanční částku, kterou už vyčerpal,“ řekla mluvčí policie.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže pro přečin krádeže a poškození cizí věci, hrozí mu tak trest odnětí svobody až na pět let. Závodní kolo se tedy po obligatorních úkonech vrátí ke svému majiteli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám