Hlavní obsah

Tragický osud devítiletého vlčáka Zaka. Přežil týrání svého majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buštěhrad

Náhodný kolemjdoucí našel 9. srpna bezvládné tělo ležícího psa v potoce v obci Úholičky. Veterinární záchranná služba psa okamžitě převezla k veterináři. Po celém těle měl řezné rány, byl vyhladovělý a úplně vyčerpaný. Momentálně se Zak zotavuje v útulku Bouchalka nedaleko Prahy. Na majitele je podáno trestní oznámení.

Tragický osud devítiletého vlčáka Zaka. Přežil týrání svého majitele Video: Novinky

 
Článek

Spousta řezných ran na břiše a tlapkách, nakopnutá čelist, vyhublý téměř 20 kg pod normálem, dehydrovaný a zesláblý. V takovém stavu byl nalezen pravděpodobně devítiletý vlčák Zak, který utekl svému majiteli. Ten ho odmalička týral.

„Takto špatný stav u psa jsme neviděli už několik let. K jeho uzdravení bylo nejdůležitější jej udržet v čistotě, dobře ho krmit a neustále přebalovat. Převazy jsme ze začátku dělali denně, teď už stačí jednou za dva dny,“ prozradila majitelka útulku Eugenie Sychrovská.

Podle stavu drápů byl Zak zavřený v nějakém malém prostoru, neběhal a nevenčil se. Byl zavřený možná roky v nějaké kobce. Jeho život byl pravděpodobně plný strachu, bezmocnosti a bolesti.

Na majitele podali trestní oznámení

„Zak je od začátku velice klidný pes, nebrání se a nikdy neměl agresivní sklony. Bohužel bych řekla, že je až moc submisivní, je to dáno pravděpodobně tím, že byl pes odmalička týrán,“ dodává majitelka útulku.

Pátrání po majiteli bylo díky očitým místním svědkům z vesnice Úholičky úspěšné. Útulek tak podal na majitele psa trestní oznámení. Momentálně je vše předáno policii a čeká se na průběh vyšetřování.

„Majitel, který toto psovi udělal, je z Úholiček. Už je podané trestní oznámení. Teď už musíme jen dohlídnout na to, aby mu to neprošlo,“ vysvětluje Sychrovská.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Rány se už pomalu hojí a Zak už je schopen i lehce chodit. Za pár týdnů budou jeho rány zahojeny úplně. Poté bude ještě nějakou dobu trvat, než se dostane do stavu, kdy bude moci k novým majitelům. Zájemců už je v současné době hned několik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám