Hlavní obsah

Novorozence utloukla o zeď matka po domácím porodu. Policie hledá další svědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté z Prahy se opět obrátili na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po matce, která porodila a zřejmě zavraždila své čerstvě narozené dítě. Z vyšetřování dosud vyplynulo, že šlo o domácí porod a vraždu s největší pravděpodobností spáchala matka.

Foto: Policie ČR

Igelitová taška Dynamite, ve které byl chlapec nalezený

Článek

Detektivové již prověřili nejbližší okolí nálezu v Průběžné ulici, mluvili asi s tisícovkou lidí a kontaktovali rovněž více jak deset těhotných žen, které bydlí v okolí.

„Žádný z těchto kroků však do této doby nevedl ke ztotožnění ženy, která s největší pravděpodobností dítě porodila a následně zavraždila. Tomu totiž zatím nasvědčují všechny zajištěné důkazy, mezi které patří například profil DNA matky,“ informoval mluvčí policistů Jan Daněk.

Kriminalisté se přiklánějí k variantě, že šlo o domácí porod. Žena mohla podle policie rodit v nějakém bytě, ale i v hotelu, ubytovně nebo třeba v kanceláři.

Foto: Policie ČR

Igelitová taška Dynamite

Policie vyzývá nejen lidi, kteří ve svém okolí zaznamenali těhotnou ženu, která u sebe nyní dítě nemá, ale i lékaře, porodníky nebo poradny, aby informovali linku 158.

„Žena by mohla mít i poporodní komplikace, proto prosíme všechna zdravotnická zařízení a jejich zaměstnance, aby se v případě čehokoliv neobvyklého bez váhání obrátili na linku tísňového volání,“ doplnil Daněk.

Mrtvého chlapečka našel kolemjdoucí v popelnici v pondělí ráno v Praze 10. Byl starý několik hodin, když ho někdo hlavou utloukl o zeď. V úterý pak policisté zveřejnili fotografii tašky, ve které bylo dítě nalezeno s tím, že jde o igelitku v ČR běžně nedostupnou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám