Hlavní obsah

Muž vyhrožoval Kvitové, policie ho zadržela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Policisté zadrželi 53letého muže, který vyhrožoval dvojnásobné wimbledonské vítězce Petře Kvitové. Podle policie, která ale pouze uvedla, že jde o veřejně známou osobu, jí nadával a vyhrožoval napadením.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petra Kvitová

Článek

Případem se zabývají policisté z Nového Jičína, pachatel ale pochází z jiného kraje.

„Ve čtvrtek učinil tehdy anonymní oznamovatel telefonické sdělení, jehož obsahem byly nejen vulgarismy, ale současně také výhrůžky újmou na životě i zdraví osobě veřejnosti známé,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Podle ní neznámý volající uvedl, že „pokud poškozená osoba bude absolvovat jím definovanou aktivitu, dojde k protiprávnímu jednání a ohrožení oběti”.

„Petře přímo nikdo nevyhrožoval. Věříme, že tento výhrůžný akt nebyl inspirován nějakým nešťastným výrokem, ale že je to akt člověka, který není duševně v pořádku,“ potvrdil Právu identitu poškozené mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Podle něj nebude vítězka měnit jakýkoliv program. „Petra neprovedla nic jiného, než že vyhrála Wimbledon a že má bydliště v místě, kde ho má několik desítek nejlepších tenistů a sportovců světa. Takže v žádném případě nebudeme nic měnit. Petra nemá ochranku, ale její bezpečnost je zajištěna,“ konstatoval Tejkal.

Během vyšetřování policisté zajistili stopy vedoucí k 53letému muži, ten byl po několika hodinách zadržen. Pachateli hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související články

Petra Kvitová podruhé vyhrála Wimbledon

Česká tenistka Petra Kvitová vyhrála podruhé v kariéře Wimbledon. Ve finále jednoznačně porazila kanadskou tenistku Eugenii Bouchardovou 6:3 a 6:0.

Výběr článků

Načítám