Hlavní obsah

Kuna hoduje na policejních autech v Hradci, vyřadila jich už sedm

– Hradec Králové
Právo, Ludmila Žlábková

Ani hlídaný areál sledovaný kamerovým systémem nezaručil královéhradeckým policistům dostatečnou ochranu jejich služebních vozů. Hned u sedmi jim původně neznámý pachatel poškodil elektroinstalaci a protihlukovou výplň kapoty. Nakonec se ukázalo, že tímto škůdcem je drobná šelmička, která na policejní dvůr podnikala pravidelné noční výpady.

BEZ KOMENTÁŘE: Kuna hoduje na policejních autech v Hradci, vyřadila jich už sedm Video: Policie ČR

 
Článek

„Na parkovišti náš zaměstnanec zaznamenal pohyb, k jehož odhalení přispěl také záznam kamerového systému. Nezvaný host se na místo činu vracel doslova se železnou pravidelností. Každý den vyrazil do akce zhruba ve 21.35 hod. Nejprve se schoval pod jedno z vozidel, a když se přesvědčil, že je čistý vzduch, zamířil tryskem k předem vybranému autu. Tam se ukryl a začal si pochutnávat,“ popsala modus operandi pachatele mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková.

Foto: Policie ČR

Poškozený policejní vůz po nájezdu kuny.

Zvířátku nejvíce chutnaly elektrické kabely, plsť mezi motorem a kabinou, ale i různé plasty. Po této hostině místo kuna opustila stejně rychle, jako přišla.

„Není pochyb, že pachatelem není nikdo jiný než nepřítel motoristů – kuna. Že se jí u nás zalíbilo, policisté nepochybují. Přečkala tady zimu a evidentně se jí jinam nechce. Rad a návodů na to, jak se jí zbavit a které prý zaručeně fungují, je více než dost. Zatím se nám ji však polapit nepodařilo,“ přiznala mluvčí Burýšková.

Policisty však podle ní toto zvířátko nemůže zaskočit. V minulosti se totiž setkali například se vzácnými papoušky, chameleóny nebo s klokany.

Reklama

Výběr článků

Načítám