Hlavní obsah

Dívka na parkovišti zavadila o zrcátko, potetovaní útočníci brutálně zmlátili jejího otce

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Banální incident vyústil v brutální napadení v pražské Spojovací ulici. Dívka zavadila při vystupování na parkovišti o zpětné zrcátko, což rozčililo dva potetované muže z jeho osádky, kteří brutálně zmlátili jejího otce i přítele. Starší muž přišel o zuby a utrpěl zlomeninu čelisti.

Foto: Policie ČR

Portrét jednoho útočníka sestavený dcerou napadeného (vlevo) a jejím otcem.

Článek

Případem se kriminalisté zabývají již od 29. března, policejní mluvčí Jana Rösslerová o něm informovala nyní a požádala veřejnost o pomoc.

Devětatřicetiletý muž zaparkoval svoji Škodu Octavia u supermarketu Kaufland, když se vraceli z chalupy a chtěli si nakoupit. Při vystupování jeho dvacetiletá dcera zavadila dveřmi o zpětné zrcátko vedle stojícího BMW. To rozčililo jeho osádku.

„Z auta vzápětí vystoupili řidič, spolujezdec a další muž sedící na zadní sedačce a začali slovně napadat otce studentky. Ten nereagoval, vzal do ruky přepravku s láhvemi a šel si pro nákupní vozík. V ten moment ho ovšem fyzicky napadl spolujezdec z BMW,“ popsala incident mluvčí policistů.

Řidič uprchl autem  

Drobný incident se změnil skoro v boj o život. Útočník do otce strkal, chytil ho pod krkem a mlátil ho pěstmi a kopanci nejen do hlavy. Napadený si bránil ledviny, protože byl po operaci. Na pomoc mu okamžitě přišel přítel dívky, kterého ovšem strhl na zem další útočník. V napadení by zřejmě pokračovali, kdyby je neokřikl řidič BMW s tím, že přijede policie.

„Řidič nakonec odjel sám a útočníci utekli k nedaleké křižovatce Spojovací a Koněvova. Napadený řidič octavie skončil v nemocnici, kde se podrobil operačnímu zákroku. Zraněný muž měl vyražené dva přední zuby, zlomenou vrchní čelist a zlomený nos,“ shrnula Rösslerová.

Oba útočníci byli ve věku kolem 25 let. Jeden byl asi 185 centimetrů vysoký, atletické postavy. Má světlou pleť, krátké světlé vlasy a byl hladce oholený. Na vnitřní straně předloktí měl barevné tetování o velikosti asi 10 centimetrů, které připomíná lebku.

Auto se zahraniční SPZ  

Druhý je vysoký asi 170 centimetrů, štíhlé postavy. Má krátké hnědé vlasy, na hlavě měl čepici a jeho poznávacím znamením je rovněž barevné tetování na rukou. Mluvili česky a podle svědků by se mělo jednat o rodilé Pražany.

Řidič odjel černým vozidlem BMW takzvané trojkové řady. Vůz měl být opatřen zahraničními registračními značkami s počátečními písmeny PM-FL a třemi neznámými čísly.

Informace o útočnících přijme linka 158. Za těžké ublížení na zdraví hrozí pachatelům až desetileté tresty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám