Hlavní obsah

Šéfa uherskohradišťské policie našli, jak spí za volantem. Zřejmě byl opilý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Šéfa uherskohradišťské policie Bronislava Šabršulu našli policisté v noci na pátek, jak spí za volantem svého vozu u silnice u obce Polichno na Uherskobrodsku. Auto částečně zasahovalo do vozovky a bylo poškozené. Šabršula odmítl dechovou zkoušku i krevní testy. Uvedla to v pátek Česká televize.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Šabršula tvrdil, že auto neřídil, za volantem prý seděla jeho známá, se kterou se pohádal, ona pak zastavila a uprostřed noci z něj odešla neznámo kam. "Ano, vozidlo bylo zaparkované v nešťastné pozici," uvedl pro ČT. Na místo řidiče si prý přesedl, když zjistil, že je tam rozbité zrcátko.

Policie na Šabršulu narazila poté, co ji svědek po telefonu upozornil na auto, které na silnici z Luhačovic do Polichna kličkuje. "Policie obdržela oznámení, že ve směru od Luhačovic na Polichno jede vozidlo a způsob jízdy naznačuje, že řidič by mohl být pod vlivem návykové látky," řekl vedoucí zlínské policie Václav Karkoška.

Foto: Policie ČR

Bronislav Šabršula

"Na vozidle bylo uražené venkovní zpětné zrcátko na straně řidiče," doplnil.

Mluvčí zlínské policie Jana Macalíková doplnila, že policisté mají podezření, že auto řídil Šabršula. Za odmítnutí testu na alkohol hrozí podle ČT vedoucímu uherskohradišťské policie kázeňský trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám