Hlavní obsah

Špičkový fotbalový agent napadl v Praze policisty, kteří zasahovali u sebevraha

Novinky, ok, for
Praha

Špičkový fotbalový agent Mithat Halis, který fotbalovým hráčům nejen v České republice zprostředkovává smlouvy s kluby, napadl v úterý policisty v centru Prahy. Ti zrovna hovořili s mužem, který chtěl spáchat sebevraždu. Jeden z policistů musel být ošetřen lékařem, agent skončil na policejní služebně.

Mithat Halis: Moje zranění byla nehodaVideo: Novinky

 
Článek

Celá událost se stala v úterý večer v ulici Na Příkopě v centru hlavního města. Hlídka policie tam zasahovala u muže, který vyhrožoval sebevraždou. Ve chvíli, kdy si strážci zákona nechali předložit doklad totožnosti, začal se o celou situaci zajímat právě 51letý Halis.

„Do policistů nejprve strkal hrudníkem a rukama, nedbal výzev, aby zanechal protiprávního jednání. Muž odmítal spolupracovat a po policistech chtěl, aby mu předložili své doklady,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Novinky

Fotbalový agent napadl policisty

Policisté proti fotbalovému agentovi nakonec museli použít donucovací prostředky. Halis na to ale zareagoval dalším útokem, a sice loktem do policistova obličeje. „Muž nakonec skončil na policejní služebně, kde s ním vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro podezření z násilí na úřední osobě,“ doplnil Hulan.

Halis se vyjadřovat nechtěl  

Reportérovi Novinek se podařilo před jedním z pražských hotelů kontaktovat 51letého Mithata Halise, který měl ortopedický límec okolo krku. Odmítl se ale vyjádřit s tím, že jeho zranění byla nehoda.

„Pan Halis je náš obchodní partner. K případu se ale nebudeme vyjadřovat,” sdělil Novinkám mluvčí společnosti Sport Invest Martin Doležal.

„Je to velmi dobrý manažer, já jsem s ním spolupracoval ve Sport Investu tak před třemi čtyřmi roky. Skautuje hráče po celé Evropě, takže navštěvuje nejen ČR, ale i ostatní státy,“ řekl Novinkám bývalý manažer Sport Investu Pavel Zíka.

Němec Mithat Halis zprostředkovává smlouvy hráčům převážně z Turecka a Francie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám