Hlavní obsah

Na Dole Darkov zahynul zaměstnanec při manipulaci s lany

Právo, den

Tragickou událost šetří policie na Karvinsku. Na povrchovém pracovišti Závodu Dolu Darkov v sobotu v noci zemřel jednačtyřicetiletý zaměstnanec. Podle policie ke smrtelnému pracovnímu úrazu došlo zřejmě při manipulaci s lany na zařízení, které tahá z dolu ve velké nádobě uhlí. Přesnou příčinu smrti zaměstnance dolu zatím policie nezná.

Foto: OKD

Podzemní tunel mezi doly Karviná a Darkov. Ilustrační foto

Článek

„Svědkové popisují, že přišla rána, pak spousta prachu a po jeho usednutí uviděli, že jeden z nich je mrtvý. Výměnu lan na zařízení provádělo v tu chvíli osm pracovníků,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Dodala, že přesnou příčinu úmrtí muže zatím policie nezná, vyšetřování probíhá.

„Dvacet minut před půlnocí došlo na ohlubni jámy při výměně těžního lana skipového zařízení k smrtelnému zranění zaměstnance dolu. Neprodleně byl povolán důlní a lékařský výjezd Hlavní báňské záchranné stanice. Lékař výjezdu bohužel konstatoval u postiženého zranění neslučitelná se životem,“ informoval Právo mluvčí OKD Marek Síbrt.

Případ bude řešit zvláštní komise

„Chtěl bych jménem svým i všech zaměstnanců dolu vyjádřit naši soustrast rodině i blízkým zesnulého kolegy,“ uvedl ředitel Závodu Důl Darkov Vladislav Szmek.

Příčiny této mimořádné události nyní šetří komise odborníků složená ze zástupců Obvodního báňského úřadu v Ostravě, vedení Závodu Důl Karviná, společnosti OKD a odborových organizací ve spolupráci s Policií ČR.

Letos tak při práci v OKD zemřeli už tři lidé. Ve čtvrtek 27. března zahynul dvaačtyřicetiletý horník při závalu v Dole Karviná. V únoru zemřel šedesátiletý zaměstnanec v areálu úpravny uhlí Dolu ČSM. Příčina tohoto neštěstí zatím není známa, muž ležel mrtev pod vrstvou uhlí v jednom z naložených vagonů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám