Hlavní obsah

Zloděj ukradl v obchodě v Olomouci šperky za 3,5 miliónu

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Zlaté šperky v hodnotě 3,5 miliónu korun ukradl neznámý zloděj poté, co se v pondělí ráno vloupal do obchodu v centru Olomouce. Právo o tom informovala krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke krádeži došlo v jednom z obchodů v Galerii Moritz na ulici 8. května.

„Neznámý pachatel vnikl dosud přesně nezjištěným způsobem do vnitřního prostoru, kde v obchůdku se zlatem odcizil zlaté šperky v předběžné hodnotě 3,5 miliónu korun,“ uvedla policejní mluvčí.

Krádež podle ní zjistily prodavačky, když přišly do práce. „Okamžitě nás volaly,“ konstatovala Štrbáková. Kriminalisté celé dopoledne ohledávali místo činu. Zjišťovali také, zda se pachatel nedostal i do jiné prodejny, což se nepotvrdilo.

Zloděj zřejmě prostředí dobře znal, protože do obchodu se dostal ještě před otevřením, nerozbil výlohu a ani nepoškodil jiné vybavení. „Víme, jak k vniknutí pravděpodobně došlo, ale nebudeme se k tomu blíže vyjadřovat,“ poznamenala mluvčí.

Kriminalisté podle ní na místě zajistili stopy, které budou zaslány ke znaleckému zkoumání. „Policisté na případu intenzivně pracují a po pachateli a odcizeném zlatě pátrají,“ dodala Štrbáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám